Saturday, December 31, 2011

2012???

assalammualaikum kawan2.........
hari ni apa cerita???
arini ari last kita berada di tahun 2011, so rasa meriah x???
ada perasaan mcm esok nk raya x?haahaha...

hurm....terharu btoi esok dh 2012 sbb esok aku akannn....
.
.
.
.
.
.
.
.
hurm...akan...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
akan menjadi semakin tua daaaaaaaaaaa...
esok dh 27, so apa cerita??? dh jauh tinggaikan sweet 17...hahaha....

jauhnya aku melalut, tah apa2 la kan..hahahaha...

apa-apa pon, selamat datang 2012...

utk kawan2, jumpa lg ditahun depan k..wassalamm...
aku akhiri tahun 2011 arini dengan sedikit kata2....
cewahhhhhhhhhhhh..gigih nya aksi aku ni kan...:P

"harini bahagia, esok x pasti g akan bahagia atau x, so, berhati2lah yaaaaaaaa.."

babai kawan2..........babai 2011..:D

Monday, December 26, 2011

AKU DH PENAT!!!

Hurm.........x tahu lah nk ckp tp secara ringkasnya aku nk ckp yg aku mcm nk pencen aka bersara aka berenti kerja aka menjadi suri rumah aka dok saja....
aku sgt sgt sgt letih dengan keadaan lani...laki x terjaga, asyik makan luaq ja tetiap hari....

bab kerja x kisah sbb aku leh ambik org kerja meh kerja ngan aku...patutka aku stop kerja???

angan2 aku sebelum ni adalah berenti bekerja d tmpt kerja skrg, kemudian cari pembantu kemudian bukak kedai sebijik lg di sebelah kedai laki aku n kerja kt sana dengan dia...tp x tercapai lg hajat nk bukak kedai sejibik lg dsebabkan masalah kewangan yg very2 the tenat skrg neh....

arghhhhhhhhhhh..stressnyaa....xtau nk pilih yg mana satu...
stop atau tunggu dulu??!!!!!??? hurm....


x sehat lah..:(

assalammualaikum kawan2...
x suka nya arini...dr subuh bawak ke skrg asyik cirit birit ja...
tlnglah...sakit abeh bontot aku nehh...

tengahari td member dtng kedai, dia suruh mkn pil chi kit tek aun(hantam taip ja nama ubat tu)...aku dh pon mkn sebungkus n skrg bdn tngh letih gla2..mata stim ya amat2...

aduhai...xkan nk off kedai lg kot..smlm pon dh off...fulus pon dh makin kering neh...
adoiii...sesapa tlng derma RM 100,000 kt aku, pastu aku nk rehat sebulan kt umah...

waaa....maakkk...tulunnn!!!!

*RASANYA KERACUNAN SBB LAKI DAN MAK AKU PON CIRIT JGK TP X SETERUK AKU KOT...
AKU NI KAN ANTIBODI X KUAT, SO MCMNI LAH JD NYA...:(
*SEMALAM G NURI, X PASTI KERACUNAN DI RUMAH KENDURI YG MANA SATU...SOB2..:(



Wednesday, December 21, 2011

ex boipren????

dlm dok tunggu ketibaan laki aku neh tetiba aku teringatla pulok...
teringat dan terpikiaqq....

salah x kita suka2 p dok view wall/ page/ blog ex boipren kita????
sbbnya bla p view laman depa, hati ni berdegup walaupon xdak ingat pa dh aih kt depa...

adakah benci dlm diri kita terhadap depa tu masih dok ada lg??
atau sayangkah yg dok ada lgtu???
mcmmana pandangan anda?????????

bla lapaq, kita mmg suka jd gigih, perasan x???????????
^&$*%^*&*...




lapaqnyaa....

aduhhh...lapaq gegila nehhh...
perut pedih ya amat2...macam nakkkkkk ja g order apa2 tp ku sabarkan diri ku kejap sbb dok rasa mlmni nk masak...so baik aku sabar jap...mlmni aku masak n makan pepuas...
pg td just mkn cakoi ja, tp xpa, sabarrrr selagi boleh...
mlmni kita masak n makan pepuas okehhh....
ingat mlmni nk masak makanan yg berkuah...
x pasti lg antara sup ayam atau tomyam ayam atau pon ayam masak merah....arghhh..semua ayam..xdak benda lain dhka aku nk masak...hehehe...

tahla..xsat tingin nk makan sup daging...tahla mana satu yg akan berhasil japg...kita tunggu mlm nnt la....

cerita kemain,tba2 japg laki aku ajak balik umah mak aku, konpem x masak dh neh...so, sabor jap...tunggu respond dr laki aku dulu sebelum wat pa2 keputusan...hahahaha...

:P




jurujual??

kawan2..nk tnya lah...pernah x kawan2 diterjah oleh jurujual yg datang untuk menjual buku2...x kisahlah berkisarkan apa..ilmiahka, buku untuk kanak2 ka..

bukannya apa, aku kt kedai neh, mmg tetiap hari ada ja depa dtng menjual...

yg paling selalu dr syarikat wholemart kot kalau x silap aku...
syarikat ni dr alor setar...

mcm harini, 3 org datang dr syarikat yg sama untuk jual buku syarikat depa...

aku bukan apa, sedihla wehh...muka depa tu mcm sedih ja....kesian aku tngk...

kalau aku kayo n duit aku dh terlebih2, nak ja aku borong semua2 buku tu tp apa kan daya, aku pon ngam2 ja nk mkn lepas bayaq nu n ni...

sob sob sob...emosi tetengah hari...



morninggg..:D

selamat pagi semua...assalammualaikumm...:D

rabu sudah arini erk...kejap ja kan...
esok khamis, pastu jumaat cuti plakkk...
sabtu kalau ada kenduri, cuti lagiiii...
arghhh..lelama mcmni stress la jgk aku....x nyempat nk kumpoi duit...asyik cutii ja...!@##$^%.............

semalam seperti yg diperkata kan, lepas ja maghrib, aku 3 beranak pon pergilah ziarah baby muqri yg kena tahan wad di hospital pantai sp tuh....cian dia..tngn berbalut pastu dia pon asyik merengek ja la sbb nk suruh org bawak dia jln2..xnak dok dlm wad langsung...

sebelum sampai kt hospital, kami singgah makan dulu...mak mertua belanja..hehehe...

kami mintak ikan siakap masak 3 rasa...ya allah, sekali dia antaq besaq ya amat...panjang dia tu dekat nk sama panjang dengan saiz baby baru lahir la jgk...puaih makan kami 3 beranak...

aku makan nasik mmg xleh nk abeh dh sbb dok kalut ratah lauk yg super duper besaq tu..hehehe...

dh sudah makan kami terus la g hospital...sampai2 mak mertua aku bgtau org lain yg kami g makan kt restoran abi ahmadi tu, kendian depa tnya napa x try nasik mandi..depa ckp sedap sgt nasik tu...fuhhh, tetiba mcm nakp mkn lak nasik yg depa katakan tu....depa ckp nasik tu disajikan dalam talam n sesuai utk 5 org makan....
arghhh!!!bebila nakp tryla...teringin nya dengaqq dh depa ckp sedap sgt kan..heheh..

act kedai tu berkonsepkan arab2 sket...ikan masak 3 rasa tu pon sampingan ja...

kedai dia tu berlokasi di kawasan kaki gunung jerai...kalau datang kedah n area gurun/ guar chempedak, datangla kedai tu n try masakan2 depa k...insyaallah menepati citarasa...:D

ni signboard kedai tu...klau dr jalanraya mmg nampak jelasla kedai tu..:D



-nama kedai dia, Abi Ahmadi Restaurant-



-ni mak mertua aku tngh minum jus tembikai yg dia order, besaq ya amat gelas dia...x abeh pon mak mertua aku minum...aku steady ja minum teh ais...hahaha...-



Tuesday, December 20, 2011

assalammualaikum!!

assalammualaikum dan apa khabar kawan2...(ptg2 hari baru nk menaip)

act ari neh aku baru start keja..ahad n isnin cuti sbb ahad kan aku g test komputer n alhamdulillah aku dpt keputusan yg super duper hebatla jgk..hehehe...
aku dpt 49/50...dh 100 kali praktis kt umah, kalau gagal jgk, mmg lemah toi la pemikiran aku...

n semalam(isnin), aku g dengaq ceramah d pusat latihan memandu tu selama 3 jam n praktis bawak keta 3 jam...dan kesimpulannya aku dh pon dpt lesen L...alhamdulillah..Allah dh permudahkan semuanya....

arini dtng keja dengan semangat yang penuh..hehehe..kasteme okla jgk utk arini..Alhamdulillah....

aku ringkas2 kan cerita aku neh sbb aku dh nk balik umah dh neh...td aku cbuk mencari resepi2 di dlm tenet utk aku cuba try test esok2..hehehe...

ptg ni aku dpt berita yg anak sedara laki aku yg kecik comel(muqri) tu kena tahan di wad sbb denggi...hrp x series...cian dia..x setahun lg pon si kecik tu...pttla demam x kebah2, rupanya denggi...semoga allah sembuhkan baby tu secepat yg mungkin...

japg2 after maghrib, aku, laki aku n mak mertua aku nakp jengok kot..hrp ada berita yg baik...tkut ada apa2 yg x diingini berlaku...

k lah kawan2...nnt ada masa aku taip2 lg k...


Saturday, December 17, 2011

kompem!!

huhuhu...yup!!sok kompem aku jd p ambik test tu...
takutnyaaa....
mata aku dh merah dh ni weh sbb bapa round tah aku try wat soalan2 dlm cd tu td...
mmg tersiksa btoila jiwa aku...
dh lama x study utk exam, kali ni kena study plak..
mmg tersiksa..wakakakakka...
hope aku luluih la esok nohhh...doa2kan k..:P

-nk try wat sekali g x??waakakka...xmaola kot..nk muntah dh tngk soalan neh...
sok mcm besala..tawakkal tu a'lallah ja lah yer..hehehe...

sakit nehhh...:D

ASSALAMMUALAIKUM...
adoiii..arini mmg xleh nk senyum sgtla utk melayan kasteme...
ntahla kenapa smlm pinggang ni sakit ya amat2...
mmgla ptg semalam aku ada p mengurut kt bidan...tp just urut2 perut aka peranakan sahaja...
sebelum ni mengurut x nah pon aku sakit pinggang mcmni...
arini mmg mood lari gla2 la..pinggang aku xleh nk tegak...jln pon dh nk mcm robot dh sket2 ni..
ya allah, kenapa nehh...siksanyaa rasa...:(
sakit ya amat2...

walaupon sakit n mood xdak, tp aku terpaksa merajinkan diri untuk membuat latihan KPP..alah...test komputer utk ambik lesen memandu tu laaa...tu pon xtau ka..hehehe...gigih!!
janganla gelak..saya mmg suka ambik lesen bla dh separuh usia..hahahaha...plawok..plawok..plawok...

aku nakp blajo ujian ni dekat pusat memandu tu pon malas, jd aku belila cd yg berharga RM 5.00 kt depa...cd copy pon 5 hengget ok, mmg cari makan btol depa...
xpalah, tu urusan depa... n urusan aku plak adalah dok mengetest la ujian tu x habeh2...
dr semalam sampai ke arini aku dh test dekat saplo kali la jgk..

semua soklan mmg mudah ya amat, yg susah ckit tu bla sampai bahagian demerit/ penolakan mata atas sebab kesalahan di atas jalan raya...
yg tu mmg xleh nk pikir logik sbb benda tu dh ditetapkan...
aku ni dengan buku nota pon xdak, mmg buat2 pandaila sepanjang dok mengetest srng2 ni..hehehe...

1st wat test semalam, aku dpt 78% bersamaan 39/50...
wakakaka...ingatkan senang leh btoi semua, ghupanya tidakkk...

maka disebabkan ketakutan yg teramat sgt, aku pon dengan penuh kerajinan disamping kesakitan yg teramat sgt ni, aku pon buat ujian tu tanpa henti....
n last result xsat aku dapat markah sebanyakkkkkkkkkkkkkkk....tentetengg...kalau nk tau, scroll la ke bawah....hahahahaha
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
wakakakak..poyo x???hahhahahaha....
dengan peningkatan markah sebentar td, maka aku jd syok sendiri...hahahaha....
k lah...nk kontineu wat ujian lg neh...babai...:P



*mood- syok sendiri...wakakakaka


Thursday, December 15, 2011

dialog basi~

lokasi perjumpaan : FB
A : 2 taun dh kawen
B : baru kawen

dialog dia berbunyi mcm ni :

A : wahhh B, semenjak kawen ni, jrng2 kita dpt jumpakan...rindu tau..
B : itula, rindula nk sembang2 mcm dulu..skrg apa cer??

A : biasala, mcmni la..dh ber'isi' ka B?
B : alhamdulillah, dh 2 bulan setengah...cepat lak...:D

A: ya ka???alhamdulillah..rezeki dr Allah...
B : bla bla bla...

A : bla bla bla...
B : bla bla bla...

kesimpulannya, A tu aku lahhhhhhhhhhhhhhhhh.....
pusingnya kepala aku....aku masih belum ada rejeki...sob sob sob....
sedih oiiii...xleh nk kata pa dh...
mlmni kompem bad mood...
xnak sembang ngan laki aku, xnak gelak2 ngan laki aku...
huhu, ptut ka aku mcmtu???x kot..saja ja wat gegeh....
so, apa lg???!!!!!!!!!
.
.
.
TERIMALA KENYATAANN!!!
.
.
.
.
.
waaaa.......................makkk...cheq sedih ni...

:(



serangan SIAMANG!!


assalammualaikum!!

tngk metro on9 x???
kan ada kes budak kena serang dengan siamang dekat zoo melaka tu kan...
aku pon naik tkt tngk benda alah tu...
x sangka dia ganas...mungkin dia ada masalah kot waktu tu..
mksd aku, mayb dia lapaq/ dia geram org baling2 dia ka..tol x??
tapi pasni kalau kita g zoo, janganla nk sua2 tangan hulur kt binatang sgt...
binatang bukannya ada akal, dia x leh pk pon apa dia leh wat n apa yg dia x leh wat...
so sebelum apa2, baik hati2 k...



Wednesday, December 14, 2011

penipu punya KFC!!!!!!!!

arghhh..marahnya aku kena mcmni..........
opsss..bukan aku yg tertipu tp org2 kt luaq tu la tertipu sbb dh print voucher tu bebanyak pastu tetiba ja KFC kata promosi tu dh TAMAT!!!!

series!!!TAMAT after beberapa jam..bongoks x??????????????
mmg veri the bongokslaaa...ntah apa2la depa cuba wat...
mmgla org x kebuloq sgt utk terhegeh2 p mkn free kt sana, tp yg start wat tu apa hal??
btol2 memainkan perasaan org...

ni kt bawah ni aku dh print screen fb KFC yg dh mintak ampun dan maaf kt semua manusia d Malaysia dengan mengatakan promosi dh TAMAT...bongoks x???
kalau sempat seminggu okla jugak, ni baru beberapa jam, dh TAMAT...
yg d voucher tu kemain tulis valid until januari...
ntah apa2la kan...
.
.
.
.

*ntah apa2...xyz sungguh...

zzzzzzzzzzzzzzz............



voucher KFC!!!

ehhh, td terheboh kt KFC-Malaysia nya FB kata ada voucher free....
ni vouchernya....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
series ke x voucher ni haa???
kalau btol, apa lg, cepat2la print n p kfc sekarang jgk..
beli bun dh la sebagai syarat dia..
tp kalau x btol, ampunnn!!!!
aku x bersalah...
aku cuma tlng sedara sesama islam aku ja utk mkn free kt kfc yg agak sedap di makan di mana saja tu..hahahaha....

*semalam dh mkn kfc, so, arini nakp tnya pasal voucher ni plakka???
huh!!!!!
mmg dasar btol...
pantang disebut free...hahahaha...
.. :P


turn sapa???

assalammualaikum kawan2...salam sejahtera....

bercakap pasal turn turn ni..tahu ka turn apa?hehehe...
sebenaqnya aku nk bercakap pasal turn dpt bb utk taun depan...
sebenaqnya, start dr abg2 aku kawen, tiap2 taun ada saja depa atoq turn...
taun ni turn hang, taun ni turn aku...buat masa lani, tiap taun ada 2 kelahiran kecuali taun anak menakan aku yg sulung, syafiqah...dia saja sorang2 dia..lain2 semua ada pasangan..hehehe
taun depan turn sapa erk????????
aku????Arghh!!!!!kalau ada peluang, bukan kata taun depan, taun ni pon nak aih, tp apa kan daya, x dptla pulok..sedihnyaaa....
bilakah masa aku nehhh...
aku nk bb sgt2...kalau bleh lg cepat lg bagus...lg ramai lg suka....sob sob sob..
sabor jerlahhh...

Tuesday, December 13, 2011

Assalammualaikum..:D


Assalammualaikum kawan2...
fuh!!baru ku sedar yang aku ni bla post apa2, aku x pernah nk bg salam..maaf semua, tu di luar kesedaran aku..:D..
n pasni aku akan ingatkan diri aku supaya akan terus memberi salam sejahtera kepada kawan2 semua...:D...

act, pagi ni sebuk gegiler...
sampai ja kedai, x sempat nk panaskan bontot bermain fb, dh berdudun org datang...
alhamdulillah...rezeki dr Allah semestinya...:D

n pg ni aku ada bawak bekallll...dh lama ngidam benda alah ni, tp mak x sempat nk buat n aku lak x sempat nk belajar buat..hehehehe...
mak jugak yg kena kan...anak apa lah aku neh...:p

nk tahu apa yg dibekalkan mak utk aku hari ni?????????
*bukan tiap2 hari berbekal ok...hari ni ja bawak bekal sbb kebetulan mak buat benda tu pg ni...
nak tahu x apa ke bendanya benda tu???
ok, jom kita saksikannnnnnnnn....
tentetenggg....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hehehehe...
.
.
.
.
saspen x aksi aku neh??
.
.
.
.
hehehe...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ini dia...:P
.
.
.
*x sempat mkn g neh, upload dulu utk tatapan semua..hehehe
mak x bg durian hancur terus, sedapnyaaaaaaaaa...slurppp slurppp...hehehe...

sebenaqnya aku dh lama teringin nk mkn buboq durian/ serawa durian ni, tp xdak kesempatan nk mkn kt rumah mak aku memandangkan bla balik umah mak ja, mlm, bila mlm ja baru balik umah mak, so, mmg xdak peluang mak nk wat bg ramai2 mkn...
n kali ni, mak mmg wat khas utk aku..thanks makkkk...

sayangggg mak...:P


Monday, December 12, 2011

berita panas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PANAS!!!!!

KERAJAAN MALAYSIA AKAN HARAMKAN PEMAKAIAN TUDUNG DI IPTA & IPTS TERMASUK SEKOLAH.

Pihak menteri juga sudah mengeluarkan notis bagi pengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTA dan IPTS dan juga akan menghantar notis ini ke sekolah sekolah. Pihak menteri juga telah menyenaraikan beberapa jenis tudung yang haram dipakai sewaktu berada di dalam sekolah ataupun kawasan kampus antara jenis...
tudung yang tidak boleh dipakai ialah : -
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


1. TUDUNG SAJI.

2. TUDUNG PERIUK.

3. TUDUNG TERMOS, dan

4. TUDUNG CAT.


(wakakaka.. Why So Serious?... snyum dulu ♥ )
joking2 je...

*aku copy benda alah ni kt fb...jangan saman aku atas lawak bongok ni k...aku bergurau ja...sori kalau sensitip...:P


p fun fair..:D


memandangkan dh cutiii manjang, so lupa nk post pasal aku g fun fair ari sabtu mlm ahad aritu....act, x plan pon nk p fun fair tu, kul 9.30 abg ngah aku baru bgtau abg teh aku yg kebetulan mggu ni balik umah mak aku...so, depa tu apa lg, konpemla nk p kan..g pon dia kata saja nk bawak mak aku naik keta baru dia..ngeh ngeh ngeh, sempat la aku pon merasa..:p...
mlmtu laki aku x ikut..dia besala, lebih rela kuaq melepak dengan kawan2 kg dia dr p berpoya2 dengan aku...xpalah, aku redha...heheheh..:P

lepas siap n siap, kul 10 kami bertolak p fun fair kt tanjung dawai tu....sampai sana kul 10.45 x silap aku...mlmtu, abg teh, kak teh, yana, aliya, mak n aku ja yg p...abg ngah x join sbb nk p tngk bola ngan kengkawan dia...so sampai ja sana mmg teruja abehla aku..x sangka besor jugak fun fair yg depa wat tu...aku lak lama x p ke tempat2 mcmtu...dolu kecik2 adala p, tp x bapa nk ingat sgt dh...time tu abg2 aku ja la yg leh main game nu game ni, aku kan kecik comel, anak pmpuan srng lak tu, so, mmg xdak pasal la mak n abah aku nk bg aku main semua benda2 alah tu, so, just tngk n mak pegang tangan erat2 tunggu abg2 aku naik mainan..hehehe...

ok, berbalik pada fun fair tu, sampai2 ja kt ctu aku tngk mmg mcm2 mainan ada....aku dengaq bunyi n tngk benda alah tu berpusing pon dh naik pening dh, ni kan plak nk naik...dh kami x main semua2 benda alah tu, kami jln2 masuk ekspo tngk brng2...mmg mcm2 ada jual..kebanyakkan nya pakaianla..selain tu ada makanan, brng aksesori n mcm2 lg ar...tengah jalan, jalan, n jalan, budak yana tu kata nk naik natang pusing2 utk kanak2 tu...ala, pusing bulat ja..abah dia xnak naik, pastu aku kesian kt dia, aku pon ajakla dia naik..

nampak ja simple benda alah tu, tp yarabbiii, pening mcm nk muntah aku kt dlm benda tu...yalah, lepas pusing, pusing, lepas pusing, pusing, mao x pening...yg budak yana tu rilek cap badak ja dia dok pok pek pok pek sembang mcm2 ngan aku...aku mmg x terlayan dh, terheley mcm org mabuk pon ada dh...hahahaha, pasni x naik dh oiiii, benda tu x ngam ngan aku langsung..hahahaha...

lepas turun dak yana tu ajak naik roda pusing2 kot atas tu..hahahaha...tobat la aku nk naik...pening naik benda pusing utk kanak2 ribena pon x terkawal, ni kan plak nk naik benda tu..hahahaha...tngk dr jauh dh la..

kul 11.30 kami bertolak balik...sempatla singgah kt tempat jual ikan2 kering tu...selalunya kul 10 tutup dh, ni dh ada fun fair tu, kul 12 pon x katop g tau...dh rezeki dia kan...hhehehe...

kt ctu aku beli bebola padi(mcm bertih tu) dengan kopok ikan..kak teh aku beli mcm2 kot..borong ikan gelama n tulang ikan talang tahla banyak mana..hehehe...
tp mlmtu mmg bestla sbb aku berjaya dipeningkan oleh sorang budak bernama yana....ni ha gambo yana si kecik yg x tahu pening...hehehe.....
.
.
.
.
.
.
.


ni gambo sebelum kami p fun fair tu...
waktu ni kami dok depan pintu dok tunggu gerhana bulan...

bawah ni plak gambaq suasana kt sana...
mmg meriah gler...
.
.
.
.
.
.
.
bawah ni gambo waktu baru sampai...
.
.
.
.
.
.
.



k lah, sekian utk hari ni..:D

.
.
.
.

:D


teringin mencuba resepi...:D

hihi, mood tengah ok neh...yerlah, mao x ok nyer, 3 hari aku cuti direct..bla cuti syok, renyehh sampai ke tinga, tp bla fulus xdak, masam lebih dr cuka...hehehe...
oklah, memandangkan arini mood ok ya amat, maka aku pon dengan penuh kerajinan, taip dan terus menaip untuk mencari resepi kueh dan muehhh...yerlah selalu cari resepi lauk pauk ja kan, kdng2 nk jgk jamu laki aku dengan kueh dan mueh...aku teringin nk wat kueh yg agak syusah2 sedikit mcm kueh lapis, pulut sekaya, tepung talam n sewaktu dengannya....selalu suruh mak aku ja wat kan sbb aku masih xdak keberanian utk try semua2 jenis kueh jenis tu sbb aku rasa mcm susah ja nk agak kandungan air n bahan2 nya..hehehe...

skrg baru berminat nk wat kueh2 mcmtu sbb laki aku baru ja belikan aku pengukus...hehehe...ni kes nk kukus pau segera yg di beli di pasaraya ar nehh...tp skrg dh bosan dh nk mkn pau tu..kalau kukus pon, laki aku srng ja mkn..aku cemuih gla nk mkn dia...so, blakah masanya utk aku mencuba resepi2 yg dh aku cari dlm tenet ni haaaaaaaaaaa.....kerajinan n keberanian, plisslaaa dtng dekat ngan aku..heheheh...


Thursday, December 8, 2011

disaat aku mencintaimu~


act, aku boh lagu ni as ringtone kt phone aku...aku just suka2 sbb lagu dia sedap btoi didengari di halua telinga aku n x disangka somebody yg rapat ngan aku guna lagu ni jugak...mula2 aku bergurau ngan dia, jangan letak lagu ni sebagai ringtone sbb aku dh guna tp bla pkir2 lelama, aku tahu, lagu ni ada kena mengena dengan dirinya...

ringtone tu ringkas ja....

aku...inginkan dirimu~
datang~ dan temui aku~
kan ku..katakan padamu~
aku sangat mencintai dirimu..~~
sob2...aku tahu kehidupan mu lebih perit dari apa yg kami2 sangka kan...engkau lebih derita...sesungguh ada habuan mu duhai .......
Allah akan balas apa yg dia tu wat kt engkau, dan Allah akan bg pahala sebesar2nya kerana engkau menjaga amanah mu yang satu lagi tu tu...

:(

mood x bapa nk ok...

td pg bawak ke tengahari mood ok, tp xsat tba2 x ok...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
:(
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
yerlah, nk ok mcmmananya kalau tba2 terrrrrrrrrrrjumpa ex gf laki aku...
arghhh..mengapa harus jumpa, mengapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa??!!!?????!!!

bencinyaaaa....terus xdak mood..:(

walaupon dh jd ex gf kepada laki aku, aku masih jelesss...
jeles tahap gaban....
oh doniaa...why?!!why?????????

:(

Saturday, December 3, 2011

manis ya amat!!!!!!!!!!!

huhu..semalam on the way nakg sp, jumpa yg ni.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


tadaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!
buah sawa!!!!!!!!!!!!!!

yup!buah sawa aka buah ciku...kami kt cni panggey buah sawa...aku ni mmg peminat setia buah ni...jumpa, konpem nak...tp yg kurang bestnya bila jumpa yg x manis...ya ya ja aku beli banyak2, last2 x manis, jd apa lg, somi aku lah tmpt menyimpan benda mcmtu, cian dia kan..hihi, sori sayang..:P...
kalau kawan2 biasa lalu jln belakang dari as ke sp melalui titi semeling, konpem akan nampak org juai buah sawa ni..dia tulis "ciku manis"..alhamdulillah, mmg manis glerr...menepati citarasa aku btol..hahahaha..semalam aku beli 3 pinggan yang dijual dengan harga 10 hengget..mmg berbaloi kan...belambak gla..aku dh bahagi ngan mak aku...selebihnya bawak balik umah aku la...mmg sedap gla2...so apa lg, cpt2la cari...sedap oiii..rugi sapa x suka..hehehe..:P





Thursday, December 1, 2011

pasrah~

hurm...semalam aku g klinik ngan somi aku..doc soh aku g hospital gov utk rawatan seterusnya...dia ckp, mungkin perlu jumpa yang lebih pakar memandangkan dh 2 tahun aku masih blom pregnant...act semalam aku g klinik private biasa ja, klinik private utk sakit puan tuttt aku malas nakp sbb mahal la..aku n somi lak tngh sesak..dia lak asyik nk promote ubat dia yg lain2...so, agak frustla aku n somi sbb kami nk menjalani rawatan cek masalah2 kesuburan, bukannya nk mkn ubat sampingan yg lain2 tu...opss..terlebey sudaa...

dan semalam lepas ja balik dr klinik, aku mmg x tenteram...takutnya nkg hospital hanya Allah yg tahu...tp ntahla dr mana dtngnya semangat dlm diri aku ni, aku seolah2 bercakap sorang2 dlm hati..aku kata "AKU AKAN BUAT!AKU YAKIN AKU BOLEH!!!!"

suara tu seakan2 kuat berbunyi di dalam hati dan sanubari aku...mcm nk menangis pon ada...sesungguhnya aku yakin aku mampu buat semua tu..biarlah sakit tera mana sekalipon, aku nk jugak buat...aku nk jugak usaha...segala2 yg aku buat ni semua sbb somi aku...aku nk bg kt dia zuriat hasil benih kami berdua...aku nk bg dia seronok, aku nk bg hidup dia sempurna tanpa terbeban lg masalah ni.....

walaupon hakikatnya aku ni penakut gla2 ngan jarum suntikan, aku tabah dan pasrah ja lah...Allah lebih mengetahui apa yg terjadi disebalik kehidupan kami berdua...


aku pasrah...:(


tomyam plak semalam..:D

semalam aku punya menu simple giler..tomyam ayam+telur dadar....no sayur2 sbb x beli pon sayur..hahha..jom aku kongsi resepi tomyam ngan kawan2...mmg aku main campak2 ja tp rasanya mmg yummmyyy giler2...x caya tryla erk..

bahan²..
1) ayam 6 ketul saiz biasa(bleh ejas ikut kesukaan anda)
2) serai sebatang-tumbok sket kt body dia tu
3) sebungkus perencah tomyam-beli kt kedai sudah..
4) 1/2 labu bawang besar dipotong bulat
5) cabai melaka 6 biji-ditumbuk kasar
6) air 5 cawan
7) kobis bunga/ carrot/ tomato-ikut suka nk letak memana satu
8) garam secukup rasa
9) perasa hilal/ tok aji/ sebarang perasa..
10)2 ulas bawang putih dihiris halus
11) daun limau purut
12)jus limau nipis

cara² nya :
1)tumis bawang putih dengan api sederhana..-opss, lupa nk bgtau, minyak perlu sedikit ya..sekadar utk menumis ja..
2)masukkan ayam n biar kejap bg air/ jus dia kuar..
3)kemudian masukkan serai, bawang besar n daun limau diikuti memasuk kan air n biar kejap..
4)kendian masukkan perencah tomyam, garam, n perasa.
5)pastu masukkan sayur2 yang anda dh sediakan diikuti dengan jus limau
6)pastu tunggu sebentar kasi semuanya masak n air menggelegak.
7)pastu siappppppppp!!!!!!!!!!
*series mmg mudah gler..sedap lak tu...tryla..laki aku senyum lebor je aku masak tomyam bg dia..lebih kurang ja dengan yg kita mkn d kedai..buat sendiri lg dijamin bersih dan halal..:P

:D

Wednesday, November 30, 2011

keta rosak..:(

sori, bukan keta aku yang rosak, tp ada keta depan kedai aku neh, mati tengah2 jalan(keta lama)..kesian ya rabbi, hanya tuhan yang tahu...satu masa dulu aku pernah berada disituasi tu, waktu tu dengan mak dan arwah abah...hurm...sob sob sob...biarlah kenangan menjadi penaut kasih dan sayang kita abah..:(

resepi sup ayam simple..:D

arini aku nk kongsi resepi sup ayam yang aku dh wat dan rasanya mmg sangat ummphhh...sori sesgt sbb aku xleh nk kongsi pic memandangkan tepon ada kt somi aku...next time ok..:D
ok, jom kita p ke resepi sup ayam kita dulu k...
mmg mudah gler..just main campak2 ja..yang penting garam n perasa kena bg ada k, kalau yg tu kurang, mmg hancusla masakan kita...

k, bahan2 dia :

1)ayam 6 ketul (potong mcm biasa-kalau nk ikut suka kecil/ besar pon boleh, no hal!!)
2)bawang putih (dimayang nipis)
3)bawang merah (dimayang nipis)
4)halia (dimayang biasa)
5)air 6 cawan
6)cabai hidup(potong panjang)
7)ubi kentang 2 ketul (sebiji ptng 4 k)
8)sup bunjut(dibuka bunjutnya, dimesin kering-pakai separuh ja k, jangan guna perabeh)
9)perasa aji/ hilal/ perasa ayam(mana satu yg anda suka, anda bleh guna)
10)garam secukup rasa

cara2 nya :
1)tumis bahan yang dimayang(bawang putih+bawang merah+halia)
2)masukkan ayam, kacau2 n biar kejap bg kuar dia punya air/ jus ayamnya.
3)masukkan air diikuti memasukkan ubi kentang.
4)masukkan sup bunjut yang dimesin kering td-pakai separuh ja dr satu bunjut tu tau..
5)biar sekejap atas api sederhana.
6)masukkan cabai hidup diikuti garam dan perasa.
7)tunggu mendidih, dan siapppppp!!!!!!!!!!!!!!...
*pastikan check dulu ayam dan ubi dh masak ke belum..tp klau dh biar atas api dlm 20 minit dengan api sederhana tu, insyaallah dh masak..ikut pengalaman aku lah kan...

ok, selamat mencuba..pic xdak sbb phone xdak kt aku wat masa skrg, so nk transfer any pic mmg x boleh...
diharap kawan2 dpt try resepi istimewa aku neh..hahaha..mmg sedap gler2..semalam laki aku mkn bertambah 2 kali...lepas abeh mkn dia bgtau aku, janganla siksa dia mcmni, asyik2 mkn makanan yang sedap2 ja, bla nk slim neh..hahahaha..alhamdulillah..lain kali aku ajor yang lain plak k..:D



Sunday, November 27, 2011

haji mabrur..:d

ehhh, bukan aku lah yg mendapat haji mabrur...gempak lebih ja kan aku neh...
act semalam kak ipaq aku baru ja balik dr mengerjakan haji...alhamdulillah..selamat sampai dan sehat kak ipaq dan biras aku tuh walaupon 4 kali kapai delay...yup!delay sebab flight rosak...tp xpala, dh selamat sampai dh pon skrg...dan disebabkan masalah delay mendelay neh, aku tercutila sampai 3 hari sbb 1st day kata nk sampai mlm khamis, tup2 delay, so dpt info plak kata nk sampai ptg khamis, so hari khamis cuti lah, pastu delay lg kata nk sampai hari jumaat n seterusnya sabtu....so, dari hari khamis direct ke hari sabtu, cuti lah aku....n arini, ahad, aku dh start bekerja...harini kan 1 Muharram..jd agak ramaila lalu lintas dekat area kedai aku neh...dan ramai plak wat kenduri arini...aku kalau boleh nk mntk ampunla sgt2 kepada kengkawan sbb aku xleh nkp mana2 kenduri sbb laki aku dh janji dengan org harini dh memandangkan 3 hari lepas dia pon cuti direct mcm aku jugak, so arini dia x dpt nk lari lg dh...sori sesgtnya kengkawan ya...

n dari kembali nya kakak ipaq aku dr mengerjakan haji, so aku dptla 'sedikit' buah tangan dr sana..alhamdulillah...org ingat jugak kt aku...terharu wohh...:P..
lupa nk snap semalam..aku dpt
jubah,
selendang,
gelang,
minyak atar,
inai,
air zam², dan
jubah utk laki aku.

mmg terharu woo..alhamdulillah..moga ikatan yang termatri ni berkekalan sampai bla2...bulan 2 ni mak mertua lak nakg umrah, ingat nk mntk tlng belikan telekung utk aku kt sana..teringinla..aku nak pegi beli sendiri tahla bla..sebelum pegi kena pk nama yg dh di blacklistkan org ptptn, ohhhh ptptn...clearkanlah nama aku, aku janji aku bayor tiap2 bulan...ni dh blacklist, aku pon jd jap bayar jap x ja la...sadis sungguhlah dengan nasib ni...sob sob sob...



Wednesday, November 23, 2011

redupnya suasana...

cuaca harini Rabu, 23/11/2011 btoi2 redup dan sayu..kasteme pon kurang arini, mayb depa pon malas nk kuar memandangkan cuaca mcmni mmg membuatkan semua org lembab dan sedap bermalas malasan kot kan..hehehe..
esok insyaallah aku akan bercuti...nk kemana????
act, esok kak ipaq n biras aku balik dr Mekah..so, kami beramai2 kt cni akan bertolak lah g ambik depa berdua d Penang besok..x pasti g jam berapa sbb kapal delay..sepatutnya harini dh sampai balik, tp dh kapal delay, so, besokla sampai cni..jam berapa x pasti lg..sok meeting lain kot...
hurm..xtahulah nk bawak bekal apa utk mkn2 diperjalanan esok...aku cdang kt laki aku, aku nk kukus kek coklat tp dia xnakla plak..dia ckp, xyahla renyah2, beli sudah...eii..x support org langsung...tahula aku ni seorang yg agak malas memasak, tp aku suka masak kek/ kuih tau x...dia mmg xtau sbb dia xnah ambik tau pon peberet aku...geramnya aku!!!!saborrr jerlah(gaya dlm filem Hantu Kak Limah)..hehe....

Monday, November 21, 2011

kongsi resepi???

kt cni ada sapa2 nk view resepi x?hehe...sebenaqnya skrg neh aku agak rajin memasak..kebanyakkan resepi aku search kt internet dan aku dptkan dr mak aku....
secara ringkasnya, aku ni seorang yg suka mencuba resepi yg mudah(simple) disediakan...series ada resepi yg mudah gila2 utk kita wat dan rasanya sgtlah sedap utk dimakan...aku janji aku akan publish resepi2 yg aku dh try utk kawan2 try pulak...aku akan cuba letak resepi beserta gambar...dan aku akan publish yg btoi2 menjadi ja sbb xnak wat naya kt kawan2...yg x sedap di lidah aku, aku xkan publish..series aku suka berkongsi resepi...:D

so, nantikan kemunculannya yaaaaaa....:D














:D

anak menakan acu...

huhu, sedihnya smlm...budak2 5 org tu meh duduk ngan aku smlm sebab lama x jmpa, aku lak g jamu sambal telur ngan ikan bilis grng ja kt depa..sedihnya arini..rasa kesian gla2 kt budak2 tu...act aku x sempat nk sedia apa2 sbb aku x bajet depa ramai2 nk lepak kt rumah aku kemarin...kesiannya kt sayang2 acu tuh...nnt acu masak ayam grng kfc k...acu sayang semua anak menakan acu sgt sgt sgt...tiada kasih yg dpt acu tumpahkan lagi melainkan keatas anak2 menakan acu sahaja...acu terhibur kalau semua anak menakan acu dpt membesar di depan mata acu dan memeluk acu seerat2 nya...:(

-> bawah ni gambo2 depa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
*ni kelima lima anak menakan aku yg lepak kt rumah aku semalam..mmg letih sgt2 semalam sbb jap2 ligan yg nu, jap2 ligan yg ni, pastu jap2 lari g ambik minyak gamat sbb ada yg jatuh guling2 waktu main kejor2, pastu jap2 lari g leraikan pergaduhan kecil..fuh..mmg mencabaq gla jaga budak2 ni erk tp aku suka..aku xkan mengeluh untuk anak2 menakan aku...aku sayang sgt2 semua anak-anak menakan aku..skrg aku dh ada 9 anak menakan...semuanya comel2...:)

-dari kiri, syafiqah, anis, aisyah dan yana-

-ni plak naufal-


Tuesday, November 15, 2011

senyum..:D

hurm..tersenyum melihat senyuman kanak2 itu,
tp apa kan daya,
segalanya diluar kuasa aku...
sesungguhnya aku terlalu menginginkannya...
tolonglah aku Ya Allah...
:(

Monday, June 27, 2011

peningnya kepala....~

hurm..xtaula nk mkn ubat angin cap apa lg neh, aku neh pantang x mkn konpem angin, pastu disertai muntah2 n cirit birit...bencinyaaa...hate hate..hhehehe, saja wat pulun...

act, arini aku berpuasa ganti...hehehe..xsat reja mmg banyak gla2, aku dengan x lrt sbb berpuasa, muka ni apa lg, jd cuka cap mudim la jawabnya...mmg letih..ni baru leh rilek...tu pon ada keja org tinggai soh wat, xtaula kena ka x, japg dia mai, siapla aku kena latu lg...

dan berbalik kepada kes puasa, aku dh pon mntk mak aku wat nasik daging...aku dh beli semua2 brng, mntk mak wat kan ja...aduhai..sedapnyaaa nasik tu..dok terbayang2 ni..hehehe..
pastu ingat petang ni nk beli tembikai..mkn tembikai yg diletak dlm peti sejuk, konpem meleleh la..hehehhee...
pastu nk minum air apa erk...air xpa, teh o ais pon dh sodap...wat kau2 punya, konpem sengkak perut dengan air..hehehe...

dan apa lg yg aku nk menunjuk, arini aku posa ngan laki aku...rajin x dia??hahaha...dia kata saja nk teman aku, cian kan aku...hehehe...tu yg sayang abg sgt tu..
semalam p kfc mkn zinger+ayam+fries+oren jus...pastu sahur mkn nasik putih+epal+rxlite..sedapnyaaa...kenyang lg neh..hahahah...saja kontrol lapaq...

dan sekarang tengah hujan, xdakla aku rasa perit sgt tekak ni dahagakan air..alhamdulillah..Allah bantu aku..:D...kalau rajin esok nk posa lg..kalau x rajin, khamis ni plakla nampak gayanya..:D

klah, x lrtla nk menunjuk banyak2 time2 berposa ganti ni, jumpa lg...:D

babai...

wanie.

Saturday, June 25, 2011

masih dalam ingatan~

hurm...ada ja mana2 pakcik aka org lelaki yg berusia meh tegur aku dengan mesra, mesti aku teringat abah aku..kalau bleh nk ja aku tngk pakcik tu sampai abeh pandangan aku...aku membayangkan wajah abah dsitu...hurm..indahnya ciptaanMu ya Allah..
mmg sampai bla2 xkan aku lupakan wajahtu walaupon satu garis diwajahnya...aku pasti...hurm...

mood : sedihnyaa....

dan kenapa aku lama x update blog??semuanya adalah kerana mood aku xdak..hahahaha....kelam kelibut sket la ni...kalut nk layan cita korea, cita melayu, cita hindustan ..pastu mcm2 lgla..hehehe...

dan lagi, lani kan musim buah2 kayu, so apa lagi, kepala ni asyik pk pasal buah tu ja lah...petang ni laki aku ngidam nk mkn pulut derian lg, aku apa lg, call ja lah mak aku mntk wat kan pulut, nnt aku bawak balik durian...bukan nk menyusahkan mak, tp nk bg mak makan apa yg aku mkn..setengah org suka suki dia ja kata, watlah sendiri, asyik nyusahkan mak ja...
mcm situasi aku, aku bgtau mak aku awai2 sbb siang2la nk kena proses santan, pastu siang2la nk kena rendam pulut kalau nk mkn pulut time mlm, so, aku yg balik keja kul 7 neh, sempat ka nk wat semua tu kalau nk mkn kul 8????

alah, agak2la nk cop org suka susahkan mak pon...xdak maknanya...opsss, terbebel la plak...:D

td sedih, skrg dh hepi la plak..hehehe...oklah, nk rilek2 jap, japg nkg pasar mlm plak..nk rembat durian, epal, bebola goreng, kepok leko, n mcm2 lgla..hahahaha...

salam kasih sayang,
wanie...

Friday, June 10, 2011

arghhhhhhhhhhh stressnyaaa....~

yerlah, mao x stress, janji ngan mak mertua nakp ambik dia n p rabat pokok manggih pukui 3, ni dh dekat kul 3, kasteme penuhla pulak...oh sedihnyaaa...nk mola sekolah, mcmni la kan, taip folio, print folio, binding folio n wat2 belakon wat folio..ehh, ada ok, ckp kt mak ayah wat folio tp main fb..hehehee, tp xpala, bukan kesalahan besaq pon..mungkin folio dia dh siapla kot kan babtu dia main fb..hehehehe...

arghhhh...camana ni ha...hampir ke pukul 3 dh ni...cpt2la kasteme abeh keja...aku nk mkn makanan tempatan nehhh..pg td dengan pulunnya, sebelum mai reja, tngk2 derian bercambah dh kuning, apa lg, dengan gagahnya, aku suruh laki aku kait(buah xmao luruh da...)...syok oiii...bau pon harum bangat..hehehe...

wanie

Wednesday, June 8, 2011

bahagianya akuuuuuuuuu~

hehehehe, aku saja ja wat pulun neh tp aku mmg btoi2 bahagia..wakakakkaa...semalam kak ipaq balik dr kelantan, dpt aku kain sepasang utk baju raya...corak baru plak tu...cantikkk..ai laikk...pastu dpt gak kepok lekor yg mmg aku teringin lama dh...semalam sekali ngadap ja ngan abg..huhuhu..bahagianyaaaa...hehehe....

pastu arini plakkan, aku dpt tempahan mcm2 dr kasteme...laminate kerja sampai berpuluh2 keping, tempahan kad nuri beratus2 kad..wah bahagiaaaa...dan yang paling2 bahagia adalah abg kata durian dh luruh...yeyeyeyeyeye..x sabaq nk balik mkn...dekat 40 bijik gak tu dh masak...dapnya..aku nk mkn puas2....

pastu jumaat ni mak mertua ajak abg rabat pokok manggih plak....aduhai..bahagianya aku..hahahaha...saja wat pulun kan...

salam ;p
wanie..

Monday, June 6, 2011

angin ribut taufan!!!!!!!!!!!~

arghhhhh, stressnya aku...xtaula napa minggu ni aku angin sgt, asyik nk tengking org, mrh org n mcm2 lgla...mcm semalam, adala srng ni tersilap mesej atau sengaja mesej kt enpon aku, aku xtaula...dia mesej kt aku, jaga ckit perangai aku ni, n dh malas dengan sikap aku, aku mesej balik kt dia, aku tnya, napa ni, dia x reply pon...pastu aku call dia, dia letak........anginnya akuuuuuu.......semalam aku call guna enset laki aku, dia angkat, laki aku tnya tu sapa, dia dengan krng ajaqnya berkata, dh call org, tnya org sapa lak.... aku apa lg dengan angin penuh di dada, aku tenking dia(laki aku bukak speaker mode)..aku kata, hang x kurang ajaq, mesej org pelik2, org tnya napa, x reti reply ka..dia kata silap nombor kot..aku kata lg, dh silap, x reti nk say sorry ka...pahtu dia letak teruss...setel bab tu tba2 dlm kul 10 semalam, ada lak mesej dr sapa xtau..aku kata silap nmbr, pastu dia reply xkanla x kenai dia kot, ka pura2 dia kata...aku apa lg, angin ptg td pon x berapa nk abeh, dia wat plak mcmtu...aku terus call dia...aku ckp, dh org ckp silap, silap la..dia lak agak kurang ajar, dia kata, napa, x reti ckp elok2...eh, dh td kita mesej kata silap, x paham, pastu apa lg, kena sound la..kalau depan2, mao aku lempang ja dia tu...

ok, setel bab semalam, harini plak, adala budak srng ni mai kedai aku, dia mai utk print surat apa xtau...sehelai ja pon...dh aku print. aku ckpla 3 kupang ja, pastu dia kata, mahai nya....
amboi....xtauka dia angin kus2 aku belum reda...aku apa lg, dlm nada mrh tp x kasar la, aku ckp, abeh nk berapa?5 sen????yg kurang cerediknya budak tu, dia leh kata g, ingat sekupang...bongok btolla...haaaa...kan dh kena...aku bukan apa...sebenaqnya budak tu mcm nk ambik kesempatan...dh dekat 10 kali mai kedai aku, beli nu beli ni pastu ckp ada 5 rggt ja..aku ckp la kt dia, dh ada 5 rggt, beli takat 5 rggt la, nk beli sampai 7 8 rggt apa kes...pastu dia kata xdak diskaun ka kak...amboi, aku pon nk untung seringgit dua ja, sesuka hati dia ja nk diskaun..kotla beli belambak xpala jugak....

mggu lpas pn dia mai nk print folio..sebelum print kt dia, ada 2 org budak laki dok print folio..print kaler...pastu dia dengan muka toya tnya ada erk print kaler, nk print jugakla..dh print semua reja dia, aku ckpla kenala 6 rggt berapa tah, pastu dengan selamber dia kata, 5 rggt bleh x, x bawak duitlaa...aku ckpla, x cukup japg bawak mai la..x pon esok2..aku x kisah aku kata...tp dia kata pa tau, saya x mai dh kedai ni mggu ni, mggu depan baru mai..aku ckp, xpala,. mggu depan la, kak x kesah...yg dia lak, dok tercongok jgk..x bergerak...dok ckp ctula, x cukup duit, dia x mai kedai aku mggu depan...dok ulang2...aku wat bodo ja, aku kata pla balik, esok2 atau bla2 lalu, mai bg, abeh cerita...

geramnya jmpa org yg suka ambik kesempatan...x malu lak tu...tolonglaaaa...aku ni bukannya jenis berkira, tp bla dh kerap sgt, mmg nampak la sifat kurang baik dlm diri org tu....tol x???
dhla...makin cerita, makin anginla plak aku...hahahahahahhaa(gelak control)..:P

salam,
wanie..

Wednesday, June 1, 2011

mood : happy n x happy

tahla nk ckp, td member baik bgtau bini dia preg...
baru sebulan kawen, dh lekat, rezeki sungguh depa...aku???masih mcmni...xtau nk ckp, sedih oiiii tp hepila utk depa...tahniah sesangat....
hati menangis, Allah dan laki aku ja yg tahu...:(

sedihnya,
wanie :(

Tuesday, May 17, 2011

beranika aku??~

nk cita neh, xsat kan, adala india mabuk masuk kedai aku, dia mntk singgit...yg aku tau dia mabuk tu sbb aritu aku jmpa dia dpn cimb, mmg jln merata, mata lak merah...aku ckp kt laki aku aritu, mabuk tu bang, laki aku kata biaqla bukan kacau kita pon, hambek kau, arini dia kacau sungguh....td dr jauh aku nampak dia mai ke arah kedai aku, aku apa lg, gelabah tahap gaban la, pastu nampak gunting atas meja, aku terus pegang n letak tepi paha, konon sebagai alat mempertahankan diri la, tp mmgla tu yg sepatutnya kita wat kan, tp yg aku nk tnya kt cni ni, aku ni berani ka nk cederakan org???wakakakakka...tp kalau org tu kasar gila babun ngan aku, mmg aku acu la gunting tu kt dia, mayb aku akan cederakan dia di kawasan lengan, kaki, atau paha...perut xnakla, mati dia nnt, jd igauan lak aku...hahahahahahha....

tp mmg ngerila xsat, mujoq ada 3 org kasteme lam kedai, kalau setengah jam td dia mai, mmg aku dok srng2 sbb kasteme xdak..kalau waktu tu xtaula, mao terkincit aku kalau dia masuk mintak duit..hehehee..tp syukurla, aku selamat...xnakla org mcmtu mai lg...tkut la makkkkkkkkk..:(

salam,
wanie

masih~

td aku mesej abg, dia kata dok cirit la pulak arini, muntah x lg..aku ajak dia g doc, dia kata xmao lg, ada keja...ni ptg ni, tba2 aku lak rsa pening2...meliu2...mmg kena g doc la nampak nya...penyakit laki aku mcm merebak la wehh...arghhh, menciknya cirit..x suka x suka..nnt sakit bontot...muntah pn xnak jgk sbb nnt perit tekak...tolongggg!!!!!!!!!!!!!!

-blah-

salam,
wanie

mual², muntah²~

hurm..kemarin aku asyik pening2, angin2, pastu x semena2 semalam laki aku yg dpt habuan...2 kali muntah, sekali cirit...cian abg...xtaula napa, dia ckp, siang dia x sempat mkn, just mkn nasik grng waktu nk kuaq dr rumah mak, pastu balik ptg marin dia beli beger..mayb angin banyak kot utk marin, kalau x sebelum ni ok ja pon...

semalam waktu nk tdo, mmg panas gla badan dia..siap naik angin bagai...x bg bukak lagu, x bg tdo dekat2..hahaha...mcm2la org laki demam neh, ngada2...

sebelum tdo, dlm kul 11 mcmtu, dia muntah sekali dh, mmg banyak ya amat..sabar jerlah..aku tukang urut belakang dia...lepas muntah, kami terus tdo, x tngk tv dh sbb nk bg abg rehat...
pastu dlm kul 3.30, abg pusing kiri pusing kanan, ckp x sedap perut...aku ckp, jom p bilik ayaq, nnt pa2 senang..dia kata xpa, jap2g la dia kata..tup2 tngh ckp2 dia tercirit la pulok kt tepi katey...geramla jgk, tp dh dia demam kan, layan kan jerla...kul 4 pg aku kena mop lantai ok..hahahaha...

pas dia membuang, dia muntah plak..banyak lak tu, air la banyak, makanan xdak sgt pon...

lepas pada tu baru ok sket...mayb angin dh kurang membuak2 kot...pastu dia kata dia xnak tdo, nk tngk tv, amboi2, mentang2la sehat sket, sesuka hati ja nk layan tv kul 4 pg....tp dengan kuasa veto yg aku ada, aku ajak jugak dia masuk tdo...badan kena rehat, bukan rehat sambey tngk tv k..hehehe...

dan bangun pg ni alhamdulillah, ok sket dh...siap bangun awal mintak ayaq milo...aduhai, dhla semalam xleh tdo, dia lak kejut awai..layan jerlah..bangun wat ayaq milo ngan bihun grng...abeh gak sepinggan abg makan bihun grng ayg wat, alhamdulillah...

bukan kata dia, kdng2 aku sendiri pon liat nk mkn kalau x btol2 lapaq...mcm dia bukan liat nk mkn, tp x sempat nk mkn..keja banyak sgt dia kata....dan keadaan sebegini menguatkan pendirian aku utk dia ambik srng pekerja..ya lah, badan kena jgk rehat...xlehla nk gasak sgt kan...

n lg apa yg aku nk cerita, aku skrg suka gla minum susu dutch lady perasa susu..ya perasa susu bukan perasa coklat k..yg coklat tu mmg dh lama peberet, ni yg susu ni xtaula napa skrg ni suka sgt2...kalau bleh abeh sekotak aku mnm sepagi...kalau ikutkan, dulu aku mmg nk muntah gla mnm susu...haahaha, perubahan baru ok..hehehee...

n lg, pg td abg x semena2 bg 50 rggt kt aku..aku tnya utk apa ni, dia kata ambikla simpan utk guna apa2...baru ja bg bapa ari lepas, ni bg plak...aritu bg sbb aku yg mntk, ni dia bg sendiri, napa erkkk????

kenangan 50 rggt terakhir yg abah bg utk bekal aku bawak p ke rumah sewa sentiasa dlm ingatan, skrg suami aku plak bg...mcm terkedu la jugak aku pg td...tp aku pk +ve...aku xnak pk bebukan...hurmm...

salam,
wanie....

Saturday, May 14, 2011

pejam mata~

kdng2 kita mmg kena pejam mata bla nk sopping..hahahaha...hadoilaaa, sebenaqnya aku ni pesyen pakai baju beli kt pasar mlm ja...lantakla org nk kata pa, asai aku selesa..hahahahahhaa....
tp kan kdng2 tu teringinla jgk nk tukaq selera, teringin nk beli yg branded aka mahai2, dan waktu tu aku kenala pejam mata sattt...seminggu gaji aku abeh dlm sehari ja weh, tp xpala, bukan selalu..hehehehe...

g pon aku beli guna duit gaji aku, duit minggu2 laki aku bg asing lak k..hahahahha....keja pon dpt gaji dr laki lagi ka????xdakla banyak tp adala jugak dia bg minggu2 utk aku mkn hari2..hhehehe...jimat2, sayangg abg...:)

oklah, tu ja yg aku nk menunjuk arineh...babai..hahahaha...

salam kasih rindu dendam,
wanie :D

Wednesday, May 11, 2011

laparnya~ ~

hurm...dh kul 6 dh,ada setengah jam g laki aku nk mai, lama lgla....aku dhla lapar kemain lak arini...xtaula napa..:(..

dlm kotak fikiran ni bermain mcm2 jenis makanan...sate la, steak la, kfc la, sandwich grng la, n mcm2 lgla, yg pasti x teringin lak nk mkn nasik..alhamdulillah, dulu kalau x, wajib sekurang2nya 2 kali sehari mkn nasik, tnghari, n mlm..skrg mlm aku leh cover dh dr mkn nasik, tnghari ja aku xnak tahan sgt sbb aku xnak diet aku ni keterlalu sampai aku letih n xleh nk wat keja...pelan2 aku kontrol pemakanan...xtaula kalau2 gemuk ni sbb mkn ka apa kan, tp aku cuba ikhtiar utk kurangkan berat badan...insyaallah...

mcm tengahari aku just mkn nasi satu senduk lebih ckit n lauk pa2 ja yg ada..ptg aku mn ayaq puas2...kdng2 aku berusaha mnm mineral water sebanyak2nya tp x termampu, mesti nk kena teh aih gak time tengahari..xpa, pelan2 kayuhla...pelan2 cuba hindari minuman manis..hehehe...insyaallah..usaha tu kan tangga kejayaan..:D

aduh, petang ni nk mkn apa erk..lparnya..durian ok x??hahahahhaa..
babai nk balik dh, nakp rumah mak mertua jap..rempit ngan mtr ja..:D

salam kasih sayang,
wanie :D

Tuesday, May 10, 2011

cian laki aku~

semua tajuk yg aku wat, semua xleh blah, poyo tahap cipan punya kan..hahahaha....

hurm...act aku kesian benaq kt laki aku, reja kt bengkel srng2...kotorr???kotor aku x kisah, biasala tu, tp yg aku kesahkan, kesihatan dia tu...skrg keja banyak, kdng2 mlm pon g buat keja dlm bengkel srng2, pastu ckp letihla yang, aku apa lg, 'ingat org x letih', ish ish ish, gigihnya aku...kira letih aku ja..x sian ka kt laki aku???hahaha, tp aku xdakla sekejam tu nk dera laki aku...layanan yg aku bg kt laki aku tip top punya k...mlm2 kul 10 kalau dia lapaq pon aku sanggup p masak g tau x???ya, anda semua mmg x pernah tau sbb rumah kita lain2 lokasi..hehehee...

kalau kena hari aku x keja, aku tngk laki aku wat reja, mcm nk menitis air mata aku...dhla panas, keja teruk, kotor, berminyak n mcm2 lgla..hasil dia mmgla memberansangkan tp tubuh badan kenala jaga jugak...nk pakai lama wooo..(kalau Allah izinkan la, insyaallah)...

aku kalau balik rumah ptg2, mmg ke hulu ke hilirla wat keja dengan niat xnak ganggu laki aku...kena hari aku kena masak, aku masak, pastu basuh pinggan, mop lantai, basuh baju, sidai baju, buang sawang, hapa lg erk??alamak, tu mmg reja besa2 erk???tp bg aku xdakla besa sgt sbb aku reja xdak cuti mcm org lain..hari2 reja, nk cuti mmg jarang sgt2 ar...bayangla kalau tiap2 hari reja n nk wat reja lain time mlm ja, x letihka namanya????kalau anda rasa x letih, try la reja tiap2 hari n wat semua2 tu time balik keja tiap2 hari...kalau x rasa letih, aku akan tabik spring bg anda 2 kali..ekekekeke...meraban lak aku....

ok, sambung cerita pasal laki aku semula...dua tiga menjak ni rezeki laki aku agak ok, alhamdulillah...tp dari riak wajah dia mmg terpancar keletihan yg teramat sgt aku tngk...aku ada ckp kt dia, abg kena cari org keja, badan xleh nk gasak sgt, ni muda mmgla rasa leh buat semua, tp nnt x sempat nk masuk 40, dh sakit sana sakit sini...mula2 dia ckp dia xnak ambil org keja sbb kena time xdak keja, xdak langsung plak dia kata....
aku ckp lg kt dia, tu biasala, adat berniaga...tp kita harus pk, waktu keja banyak, mesti kasteme yg nk mai kt kita, tngk dr jauh kita cbuk, dia mesti xnak mai..sbb????sbbnya dia kata kita mesti wat keja lain dulu sebelum wat keja kt dia...yerlah, kita lak srng2, mesti lambat sket kan..aku pk mcmtu la...pastu semalam x semena2 laki aku ckp dia nk cari org keja...alhamdulilllah.syukur sgt2 dia ckp mcmtu....
aku pon tngk dia mcm x sehat sket lani...cian dia...

insyaallah abg, rancangan kita akan berjaya...selain abg kena cari org keja, abg juga kena ikhtiaq utk kedai baru ayg...x sabaq nk memulakan nya...:D

salam kasih sayang,
wanie :D

gempar!!!!!!!

hahahahahaha, saja wat pulun bleh....

act mmg ada benda aku nk cerita...semalan baru ja balik reja, mak aku call kata bb ksayangan aku ada kt klinik sbb jatuh longkang waktu ptg kt depan umah dia...abang long kata darah kuar penuh...kami pon apa lg, susah hati x sangga la..wajib p tngk ok!..hehe..

yg jd kelam kabut lg tu, tunggu abg ngah aku balik umah x balik2 lg, sampai kui 10 baru balik, jd kui 10 baru bertolak ke sungai lalang la..mak naik ngan abg ngah, aku naik ngan laki aku..saja p asing2 sbb aku x balik tdq umah mak semalam, aku tdq umah aku..

sampai sana lebih kurang kul 10.45 mcmtu la..sampai2 pulun tngk budak putih tu, tudia haaaaaaaaaa, bengkak muka...cian dia..x comei dh la wat sementara waktu ni....waktu kami sampai tu, dia tngh mkn bubur, nk mkn benda lain xleh...mulut skit lg..dlm hidung pon darah dok penuh lg, cian dia....cuba tngk gambo bawah ni sebelum n selepas..mmg lainla..cian dia...

gambo sebelum...



dan gambo semalam....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bawah ni gambo yg lebih close up...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


cian kan????sedihnya sayanggg, mujor x kena jahit..kalau x, x comel dhla bb sayang aku neh...

ok, tu ja lah yg aku nk menunjuk ari neh..babai...hahahahaha

salam kasih,
wanie :D

Sunday, May 8, 2011

perkembangan~

lama aku x cita pasal pemakanan rxlite aku kan????hahaha, sajala, mood manusiakan suka berubah2..hehehehe....

oklah, sebenarnya dh abeh dh pon aku sapu rxlite tu sekotak..pastu aku order lain, dh xdak stockla pulak skrg ni........hahahaha...spoil la..:P

aku dh stop rxlite dekat seminggu dh ni....tp semalam aku timbang turun sekilo...alhamdulillah, berkat ketabahan aku menyekat makan malam kot..hahahahahha...

lani mmg mlm aku x mkn nasik dh..aku nk ikhtiaq cara elok utk turun berat badan...tp malam marin balik rumah mak aku, tngk2 ada sambal ikan keliiiiiiiiii...arghhhhhhhhhhhhh, napala mak masak ikan keli sambai mlm2 ni mak oiiii, abehla diet seimbang cek kalau lagu ni..hahahaha...aku dengan niat merosakkan diet seimbang aku neh, aku pon mknla sesenduk nasik dengan 6 ketoi sambai ikan keli...sedap ya amat...xpa, nasik ckit pon xpa, asai hantam lauk sampai sepinggan..hahahhahahaa..kenyang siut...

pastu pemakanan aku utk siang plak, aku sarapan dengan air, pastu tengahari/ dlm kui 11 mcmtu, aku mkn nasi sesenduk lebih sket..hehehe...lauk???biasala, ikut keadaan..kdng2 ikan grng, kdng2 gulai ikan keli, kdng2 ayam grng...tp alhamdulillah, aku cepat kenyang lani..jrng nk mkn tanpa henti..hehehehe...

aku sgt2 berharap usaha aku ni mendapat hasilnya...:)

allahuakbar, allah maha besar..:D

salam,
wanie comel :D

hahahahhaha...

hurm...kt cni nk taip apa2 pon kan senang..tol x??xdak yg nk kondem, kalau ada,mmg xdaklaa.....:)...bukan apa...aku xdakla hot sgt bla org mrh pasal sambutan hari ibu neh tp depa leh tngk n bayang sendirila layanan depa kt ibu bla bukan hari ibu....

cian lak tngk bla ibu2 yg dh tua sampai ke tua masih lg wat keja mcm org muda...kesian gla ok!!!!!!!!! sebagai org yg mampu, xyahla kot biar ibu buat keja yg maha punya kuat...apapon biarla sesuai dengan keadaan ibu..ni bla kita ckp pasal hari ibu tengking kita kemain, tp ibu kt rumah mcmmana???kita mmg layan dia sebagai seorang ibu ka????kalau layanan kita lingkup kt ibu tp nk mrh org bla x layan ibu pada hari ibu, xpayahla kot nk tengking2 org....yup, aku belum menjadi ibu, so what??????????ada masalah????janganlah suka2 nk kata org, pk hakikat dulula...xdakka org terdekat kita yg belum jd ibu??jom pk..janganla sesuka hati nk jatuhkan air muka org dikalayak ramai...

hurm...Allah maha mengetahui, kalau anda rasa hari ibu bagus utk diraikan, rai kan jer la, tp janganla hari lain wat ibu mcm hamba plak ya...kalau bleh agung2kanlah ibu setiap hari...:D

salam,
wanie :D

Tuesday, May 3, 2011

sabarlah......

hurm...aku ni tekoh2 rasa berdosaaaaaaaaaaa sgt...yerlah, adala srng budak ni..dlm darjah 3/4 mcmtu...dia ok, cuma agak lembam ckit...slow gla2...kalau kita ckp pa2, dia wat bodo ja...tengah2 org ramai dia bleh dok mencelah sbb nk tnya 'cik, cik dok watpa tu' .......ya allah, tabahkan lah hatiku ni...aku xmaola terus wat x peduli kt dia tp kdng2 hati mana x geram....kdng2, dia bukak buku nu, tarik pensil ni...aku ckp xleh main, tu utk jual ja, dia wat bodo ja.....aduila...dugaannya...kalau bleh aku xnak berkeras ngan dia tp bla aku x lrt, aku mula la nk naik angin....

mcm arini, x semena2 dia ambik marker pen utk dijual, n dia bukak, aku ckp xleh bukak sbb nk jual, dia bukak jugak, aku tolak dia ckit ke tepi...mrh ckit...pastu dia masih wat bodoh..ya allah..berdosanya aku...aku mmg x ptt nk mrh dia mcmtu tp aku sedikit geram...:(..

bersalahnya rasa...bukan aku selalu layan dia mcmtu...selalunya aku akan layan dia mcm biasa, mcm budak2 lain...kdng2 sgt ja aku geram, aku jeling...tp x pernahla nk taboh/ cubit dia..tu dh over dh tu...x patut x patut....

sorila, luahan ni terover tp aku bersalah sgt kt dia...klau bleh aku nk kasih semua kanak2 kt dunia ni...ya allah, tabahkanlah hati aku...:(

salam,
wanie :|

Monday, May 2, 2011

hari ini....

hurm...yup harini...kenapa, x boleh????hehehehe...

hurm...hari ni 2 hb 5 kan..sebenarnya...harini ada kenangan tersendiri dlm memori hidup aku...bukan harini la, tp tarikh ini, jangan salah paham...hurm...tarikh ni di tahun 2005 adalah tarikh keramat bg aku dan keluarga aku...6 tahun sudah berlalu namun kurasa seakan2 baru semalam hari itu berlalu....

tiada lg wajahnya, tiada lg suaranya..hanya yg ada, kenangan bersama...........kenangan, tangisan, kerinduan, dan gambar sebagai pengganti....pengganti diri abah yg telah pergi meninggalkan kami sekeluarga....oh syahdunya ku rasa....abah pergi tatkala aku baru mengenal erti kasihnya seorang abah dan waktu tu juga aku baru rasa sedikit dewasa...

sesungguh selepas waktu itu, aku xmahu lg mengulangi saat2 aku tidak menghargai kasih seorang insan yang patut disayangi.....dulu bukannya aku tak sayangkan abah aku tp masa abah bersama kami sgt2 terhad...abah x mcm abah org lain, maaf!setiap abah, mesti ada lain2 kan..

aku pasrah...kdng2 pengalaman mmg mengajar kita erti keinsafan...

aku terlalu rindukan abah..kdng2 tidurku berteman airmata...tanpa sendu, tanpa esak, beberapa titisan air mata laju menuruni pp ku...biarlah air mata menjadi pengubat rindu ku...insyaallah disatu hari yg belum dpt aku pasti, aku akan bertemu abah aku...aku nak sgt bertemu...masa itu tiada lg penghujungnya...kita pasti akan bersama selama-lamanya abah...:'(

al-fatihah utk abah...jgn risau, doa, sedekah serta amalan ku sentiasa ku garapkan utk abah...hanya Allah yg dpt mendengarnya....sayang abah...tiada pengganti dirimu abah..hanya bayangan membayangi dirimu utk mengubat hati anak mu ini....


aku terlalu idamkan wajah abah muncul dlm mimpiku lg....terlalu.........:'(


salam,
wanie :"(

Saturday, April 30, 2011

mendonlod.......

arini rasa bosanla plak walaupon ramai kasteme..bosan sebab kt jln depan ni keta berdudun2 lalu lalang...ramainya org bercuti kali ni...aku????keja lg, sok baru cuti, rilek la kawannnnn, keja sendiri, nk cuti mcm org keja ngan org xlehla beb, nk mkn x cukup wooo...tipu lg..:)

tp sungguh, keta banyak sungguh lalu lalang, naik binau mata aku tngk kiri tngk kanan...x tngk dh rasa nk tngk..hehehehe..sebenarnya arini aku rasa mcm sat gla masa berlalu...tngkla, dh kul 3 dh, rasa mcm baru xsat ja aku mai keja, dh kul 3 dh..hai la..masa selalu meninggalkan aku, aku ja yg dok terkapai2 lg srng2 kt cni..hurm...

memandangkan harini hari bosan sedunia, aku dengan rajinnya telah mendonlod movie2 kt youtube dengan tekun sekali...movie yg aku tngh donlod adalah, hikayat merong mahawangsa, cun, dilarang masuk, dan boboiboy....hikayat merong mahawangsa tu aku beli cd dh mggu lepas...ni yg aku donlod ni adalah utk bg abg aku tngk kt umah..kt umah kan xdak internet, so, nk layan gambaq2 panggung ni layan kt youtube ja la..nk beli cd kena tngk gak ok ka x jalan cerita dia baru berbaloi...contoh gambaq yg berbaloi mcm hantu kak limah..yg tu pasang tiap2 hari pon xpa..syiok..hehehehe..dunia semata2 ok..:D

line mmg slow tahap cipan ni sbb aku donlod banyak gla movie serentak..hahahaha...biaqla, wat bodoh sudah... yg penting kita enjoyyyyyyyyy..:D

k lah, nk sambung donlod gambaq len plak..:D

salam,
wanie :D

lega..........

ha, baru lepas membuang....hahahah, xdakla!!! sesuka hati ja nk mengotorkan blog aku sendiri kan..hahaha...lega sebenaqnya sbb leh duduk kt kerusi ni balik...kemarin, bawak ke malam, cbuk gla2...letih maut punya la...duit pon abeh riban2 jugakla...kopak den tp xpala, bukan selalu g pon tu semua adalah keperluan semuanya dan bukannya kemahuan yg diada-ada kan..hehehe...saya tipu..:D

hurm..dikesempatan yg ada ni aku nk ajak kawan2 berpikir la..kalau kita nk celebrate apa2, x kisahla besday ka, enibeseri ka, kejayaan kita ka, apa ka, haruska kita sakit hati kt org sekeliling kalau org x tolong celebrate kt kita?????
k, aku bg CONTOH kt cni...kata la, aku dpt kerja sebagai pegawai xyz, jd aku pon hepi tahap cipanla katakan, so, haruska aku pulun merajuk kalau xdak sapa nk celebrate mkn2, kek2, hadiah2?????sedangkan pada masa tu org nu wish org ni wish...patut kaa???klau ikut pikiran waras aku la kan, aku rasa mmg x patut..ha la nk patut apa nya dh org xnak celebrate...kita dh suka sgt, ajak la org celebrate, ajak org mkn2, belanja mkn pastu nk ajak jln2 ka apa ka, suka hati la kan...ni yg aku pelik la ni ni, org tu merajuk, marah, sakit hati bla kita x celebrate samting yg terjadi kt dia....wat muka siap...hahahahahaha...lawak2....dh duit banyak2, hati pon suka, bg duitla org beli nu beli ni..xkan nk org ja tadah kan...hurm...dunia dunia..uishhh, salahkan duniaa???sori...k, semula...manusia..manusia...hehehe...

k lah, ada job nk kena wat...nk setel semua arini, sok nk cuti........:D

salam x puas hati,
wanie :D

Friday, April 29, 2011

cuti cuti cuti....

huwarghhhhhhhhhhhhhhh...syoknya rasa arini sbb arini half day ja...ptg ni nakg shopping hadiah utk baby syafia (baby abg teh), dan hadiah utk perkahwinan ayei n noreha(member baik neh)hehehe...dan dikesempatan tu, nk jugak shopping barang kedai..nakp beli perkakas pc..pendrive, mouse, hapa g erk?ha!!card reader...banyak barang dh abeh tp x tmbh2...hapa la haku ni..ralit!!hehehe...

syoknya rasa arini...esk keja mcm biasa...ala, x pa, sebab ahad nk cutiiiiiiiiiiiiiiii..hari pekerja....aku pekerja ka???bukankan?? tp kuasa ditangan aku so suka hatila nk cuti ka apa ka..hahahahhaa...dengaq kata abg lang(dok kl) nk balik esok, maka ahad lepas g mkn kenduri rumah ayei, ingat nkp jejalan kt tupah..g mandi manda reramai..syioknya rasa...........x sabar..insyaallah..:D

klah, tu ja yg aku nk menunjuk utk ari neh..:D

salam suka,
wanie :D

Thursday, April 28, 2011

2nd round..

apa yg 2nd nya???hurm...act semalam aku mimpi aku turun darah lagi(gugur)..ya allah, kenapala aku harus mmp benda yg mcmtu...tergurisnya hati...sedihnya hati...pilunya hati...:(

pg2 td aku bgtau mak aku, mak aku ckp, kalau mmp mcmtu bermaksud nk sembuh dr penyakit....xdakla nk taksub sgt dengan maksud2 ni tp kenapa aku harus mmp benda yg mcmtu????sedihnyaaa....aku x pernah nk rasa tekanan, tp sedih ja banyak dlm diri aku ni...aku sedih...mcm nk menangis...:(

sedihnya,
wanie:(

Tuesday, April 26, 2011

keja agak banyak...

pulun gla aku punya tajuk..dh banyak keja, wat ja lah kan...hahahahahaha....tp alhamdulillah utk harini dan kemarin sbb dpt tempahan wat kad kenduri dan ftstat buku2 sekolah..hehehe..alhamdulillah...

yerlah ckit2 pon banyakla tu kan sbb income sepenuhnya masuk kt aku...:D :D :D...

oklah, nk sambung wat keja neh..tu ja lah yg aku nk menunjuk utk ari neh..hahahahaha...

salam cbuk,
wanie..:O

Sunday, April 24, 2011

pening kepala...

hurm..ptg ni rasa peningla...mual2...napa ntah...pregnant???yala tu, pregnantla sgt nya...hurm...td tengahari aku beli nasik, makan 2 suap, teruih buang..xleh nk telan...lapaqnyaaa...xsat dan g pekena rxlite secawaaannn, kenyang dh...tp aku takut angin masuk perut mcm marin2 maka aku wat keputusan utk mkn jgk..ya!!aku kena mkn...tp dlm kuantiti yg sket la..nk kontrol sket mkn..tkut...:(

xsat kebetulan kawan baik mai kedai(yati), jd pnjm jap mtr dia g beli cucoq kt market...sedappp..mkn ngan dia...beli teh aih sebungkuih kongsi 2..hahahaha..ptg2 bukan nk mnm ayaq banyak2 pon..g pon stok ayaq 0 aku belambak lg...mnm ais bg ilang ketagih ja..hehehehe

hurm...napa pala masih pening erk???malasla nakg klinik, alih2 tahu bg ubat angin n antibiotik....cek x pon...malas malas malas...xpala, mayb aku kena tmbh lg waktu rehat aku kot...ya, mlmni aku nk rehat puas2 tanpa sebarang gangguan...

utk adik violet ku, thanks atas info td...kadang2 kita lalai dan rasa puas dengan apa yg ada...thanks sgt2....x mrh pon...:D

salam pening,
wanie :p

cancel!!

x jd pon posaa....hahahaha...perut aku semalam bawak ke hari ni asyik berangin ja..kembung ka hapa xtau...ala, baby lg, mcm ni la, jap kembung, jap lapar, jap nangis...hahahahahaha...

xpa, insyaallah satu masa sebelum ramadhan ni aku akan bayaq balik hutang aku kt Allah...x sampai saplo hari pon...xyah risaula..hahahaha...

pg ni aku dh sarapan, sarapan rxlite ja...harap tnghari japg x lapaq laa...marin napa ntah, lapaq menjadi2...maka makan jgkla...kan seperti dikata, rxlite ni xyah tahan lapaq, so, aku pon mknla jgk dh sampai waktu lapaq walaupon dh mnm rxlite kan..hehehe

rxlite ni sedap sebenaqnya...rasa milo pekat yg x terlalu manis...aku suka sgt2..klau la det banyak, sehari aku mcm nk mnm 5-10 bungkus ja...hahahahhahaa...

baru sudah minum neh...nyum2...sedappp...sapa nk order kt aku mai la..hhahahaha...aku bukan ahli pon, kak ipaq aku yg ahli...beli kt dia rega ahli le...hehehe...

salam pagi,
wanie..:D